Toggle the Widgetbar
Kundalíni jóga

A kundalini jóga, ahogyan azt Yogi Bhajan (ejtsd: Jógi Bhadzsán) tanította, egyszerű jógatechnikákból áll, amelyeket életkortól vagy fizikai adottságoktól függetlenül, bárki végezhet. Ez egy önmagában teljes tudomány, amely magában foglalja a légzést, (pránájám), a jóga testhelyzeteket (ászanák), a hangokat, a zengetést/éneklést (mantra), és a meditációt. Azzal a céllal állították össze, hogy a Kundalini felemelésével a legmasabb tudatosság(od) megtapasztalását nyújtsa.
A “kundalini” szó szerint annyit jelent, “a szerelmes göndör hajfürtje”. Ez egy metafora, a mindannyiunkban már most benne rejlő energia és tudat(osság) áramlásának költői megfogalmazása. Ezek a gyakorlatok képessé tesznek rá, hogy összeolvadjunk, vagy egyetlen egész részeként összekapcsolódjunk az egyetemes Énnel. Az egyéni és az egyetemes tudat(osság) egymásba olvadása egy jógának nevezett, “isteni egyesülést” hoz létre.
Fizikai szinten az a célja, hogy megismerhessük és kitolhassuk önmagunk képzelt vagy valós határait, hogy kitartásunk és állóképességünk erősödjön. Spirituális szinten, hogy megtapasztaljunk egy magasabb tudatosságot, a kundalini felemelésével.

+Toggle the Widgetbar