Toggle the Widgetbar

Gyerekjóga

A mozgás, a játék a gyermek lételeme. A gyermekjóga a gyerekek alaptermészetéhez igazítja az ősi jógagyakorlatokat, hogy mindazt a tudást, amit évezredek során felhalmozott, ők is megtapasztalhassák vidáman, felszabadultan. Rengeteg fontos dolgot ad a gyerekeknek, amire szükségük van a mai világban: erőnlétet, belső figyelmet, egymásra odafigyelést, kreativitást, koncentrációt, kitartást, rugalmasságot, érzelmi intelligenciát, kikapcsolódást.

A jóga a test-lélek-szellem egységét figyelembe véve, gyógyít és harmonizál. A tartások átmozgatják, erősítik egész testüket, a légzőgyakorlatok és a relaxáció nyugtató hatással van lelkükre, a koncentrációs gyakorlatok elmélyítik figyelmüket. A gyermekjóga mindezt lefordítja a gyermekek nyelvére, figyelembe véve a korosztályok sajátosságait.

Egy-egy jógapóz végzésekor állatot vagy növényt utánzunk, tehát a gyerekjóga a kicsik természetére épít: a gyermek mindent utánoz, ami körülötte történik. Az utánzás eleinte egészen öntudatlan, s csak lassan válik tudatossá, amikor a gyermek egy idő után már “eljátssza”, amit tapasztalt, vagy amit átélt.

A gyermekjóga áldásos hatása a gyerekekre a teljesség igénye nélkül :

segít a mozgásfejlődésben

fejleszti a koncentrációt, memóriát, kommunikációs képességeket

oldja a felgyülemlő szorongást, feszültséget

megtanítja a kicsiket csapatban dolgozni

A gyerekjóga nagyjából hároméves kortól űzhető, mi az ovis-kisiskolás korosztálynak ajánljuk. Ekkorra már képesek a szóbeli utasításokat követni, kisebb csoportban együtt dolgozni. Nagyjából 10 éves kortól javasoljuk a tinijógát.

Oktató: Jelenleg nincs

+Toggle the Widgetbar