Toggle the Widgetbar

Gyulai Júlia

Gyulai Júlia

Egyetemi éveim alatt kezdtem el jóga órákat látogatni, amikor napi 8-10 óra tanulás után valamilyen pihentető, stresszoldó programra vágytam. Minden óra végén egyfajta nyugalom és boldogság járt át. Éreztem, hogy a jóga sokkal több, mint egyszerű testmozgás, és én csupán a felszínt kapargatom. 2014 elején jutottam el az első astanga vinyásza órára, ami azonnal megfogott. A rendszer félépítése, elméleti alátámasztottsága, a gyakorlás dinamikája, a hangos légzés, a tekintet fókuszálása, mind-mind magával ragadott azonnal.

Nagyon szerencsésnek és boldognak éreztem magam, hogy rátaláltam az astangára, és azóta is teljes odaadással gyakorlok a tradicionális tanítás menten, heti hat alkalommal. Tanáraim figyelmének és segítségének köszönhetően fejlődésem lendületes, ezt szeretném én is átadni társaimnak. Govinda Kai (KPJAYI Certified) tanárom három éve követi gyakorlásomat figyelemmel, tőle jógafilozófiát, mantrákat tanultam, az ő bátorításának köszönhetően kezdtem el oktatni. Eltöltöttem az astanga szülőhazájában, az indiai Mysoreban három hónapot, ahol a KPJAYI iskolában tanultam Sharath Joisnál (ő, Patthabi Jois unokája, akinek ezt a rendszert köszönhetjük).

Workshopok amiken részt vettem: David Robson (2015), Tarik Thami (2015), Lucia Andrade (2016), Harmony Slater (2017)

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan mysore stílusban tanítják. Itt a diákok a saját légzésüknek ritmusára gyakorolnak, szépen fokozatosan, a saját fejlődésük ütemében tanulva meg az astanga vinyásza jóga sorozatának pózait. A tanár nem számol, hanem jelenlétével és személyre szabott igazításaival segíti az egyéni gyakorlás folyamatát. Ennek a stílusnak az a nagy előnye, hogy a figyelmünket tényleg befelé tudjuk fordítani, gondolataink nem kalandoznak el, hiszen nem kell kívülre a tanár instrukcióira figyelnünk, hanem megérkezhetünkönmagunkba. A mysore stílus különlegessége az is, hogy a teljesen kezdőtől a haladó gyakorlók is egy órán, egy térben vannak jelen, a tanár figyelme mindenkire kiterjed.

Várlak sok szeretettel, gyakorolj, a többi jön magától!

juli_ff

About monsoonyoga

You May Also Like

+Toggle the Widgetbar